Maria

Vi har en ny försäljning- och marknadschef!

Solelgrossisten välkomnar Mikael Wanland till vårt härliga gäng. Mikael har haft sälj- och marknadschefsroller i små och medelstora teknikföretag, främst inom Medtech.

Mikael har varit en yrkesglobetrotter och har samlat på sig massor av erfarenhet från bland annat Brasilien, Sydafrika och Singapore. På fritiden spikar han på hus, rotar i trädgården och när tiden ges, vandrar i skogen. 

 Här kommer några snabba frågor till Mikael: 👇🏽

 - Vad ser du mest fram emot i din nya roll? 

Jag tror att potentialen för solenergi och alternativa energikällor är enorm givet den klimatutmaning vi står inför. Som grossist spelar Solelegrossisten en viktig del i den utvecklingen. Genom en stark produktportfölj och kunskap kan Solelgrossisten skapa en stark position som en ledande grossist i Sverige. I tjänsten som sälj- och marknadschef på Solelgrossisten får jag en möjlighet att springa efter den enorma marknadspotential som finns i marknaden för sol-el, strategiskt såväl som operativt. Det är mycket motiverande! 

- Vad tror du blir din främsta utmaning? 

Komplexiteten kring solcellsanläggningar ökar och inbegriper allt oftare alla delar av organisationen. Det är många pusselbitar som ska falla på plats. Den största utmaningen, men också den största möjligheten blir att skapa de rätta förutsättningarna för bra och värdeskapande affärer. 

- Är du en morgon- eller kvällsmänniska?

Jag är en utpräglad kvällsmänniska, ju senare desto bättre.  

- Favoritmat?

En riktigt het indisk curry! 

- Vilken emoji du använder mest?

🤣