Admin

v15 - Senaste nytt från Emil på Solelgrossisten

Här är senaste nytt om lager och leveranser från Emil Claesson...

Aprilväder på fraktmarknaden.

Även om solen skiner så är det lite april-väder på den internationella fraktmarknaden och det påverkar vårt inflöde av paneler från Kina. Det är för att använda ett ord från börsen ”hög volatilitet”. 

Vi har klarat oss ganska bra från containerbristen i Kina, men det har varit lite ketchup-flaska här och var så just nu är det trångt i de stora containerhamnarna i Europa. Dessutom gör Corona-restriktioner att det inte är full bemanning i hamnarna och då tar saker och ting lite tid. Detta har i sin tur lett till att även tågen från Kina är fulla… Så räkna med en del leveransproblem...

De goda nyheterna är att vi har bra med varor på lager - och ett bra inflöde från Europa. Solitek och Jinko finns på hyllorna så om du har en order liggande och vill lägga om den till ett annat märke för snabbare leverans - hör av dig till oss direkt.

Vad gäller elmateriel, växelriktare och montageutrustning är det inga störningar i leveranseroch hyllorna är fulla.

Uppkopplingsproblem - Huawei

En del har konstaterat att det är problem med Huaweis app Fusion Solar. Huawei bekräftar att så är fallet och att det beror på att man håller på att sjösätta sin nya version av Fusion Solar. Hela migreringen av alla gamla konton pågår just nu och det har lett till att servrarna är överbelastade. Vi är i löpande kontakt med dem och de är i allra högsta grad medvetna om problemet och jobbar på det med alla resurser.

Bidrag i efterhand

En bra sak annars är ju att regeringen skjutit till pengar så att alla som installerade ”mellan systemen” i fjol får sina bidrag. Det lär bädda för fler nöjda solelsägare.

Och - dessutom skiner solen!

Ha en skön helg!

/Emil