Admin

Takföretaget som blev fullbokad solelsinstallatör

Solivo i Jönköping är en av Solelgrossistens snabbast växande kunder – med en intressant historia. På mindre än ett år har man gått från att bilda bolag till att vara en huvudleverantör till stora byggare. En berättelse som kan inspirera.

Västra Götalands Tak är ett takföretag med säte i Jönköping. Under åren fick man allt fler förfrågningar om att montera solpaneler i samband med takbyten. Peter Wik som arbetat med företagets försäljning och marknadsföring i många år fick frågan om han ville dra igång en solelssatsning – och det ville han.

– Den 1 februari i år bestämde vi oss och den första mars var vi igång, skrattar Peter.

Redan från början hade man en klar plan: Man skulle ha den bästa personalen och de bästa produkterna.

– Vi har valt att investera i kompetent och engagerad personal. Vi anställde två erfarna snickare och det har slagit väldigt väl ut. Dom lägger ned mycket känsla och tid på att det inte bara ska bli riktigt monterat utan även se snyggt ut – ofta med dold kabeldragning bakom fasad eller liknande.  De är dessutom certifierade på olika takmaterial och tätskikt. 

Att lägga om tak och montera solpaneler i samma projekt har visat sig vara något som många kunder vill ha.

– Solelgrossisten blev vår leverantör av produkter av ett par skäl. Eftersom vi var helt nya så var vi inte på det klara med olika varumärken och självklart saknade vi en del kunskap. Vi ville ha en leverantör som var beredda att investera tid i oss och det har man verkligen gjort. Micke har varit en helt ovärderlig resurs.

Det Solivo saknat i solkunskap har man kompenserat med organisation och tak-kunskap.

– Vi har satsat på att bygga bra system för att hantera hela processen. Det är inga lösa lappar någonstans – vare sig digitala eller på papper.

Det har rullat på bra för Solivo ända sedan starten.

– I snitt gör vi två villor i veckan och vi har haft full beläggning sedan första dagen. Och nu är det inte sällan vi som får förfrågningar om tak istället…


Installationen på bilden är från företagets första större företagsjobb. En installation på 73 kW hos Nordic Aircraft i Borghamn. 220 st 330 watts paneler från Futura Sun har monterats på Novotegra montageställning och kopplats till en Huawei 60 kW växelriktare.

Solivo har valt att inte ha egna elektriker. Istället samarbetar man med två större installationsfirmors lokalkontor. På det sättet vet man att det alltid finns elektriker att tillgå. Dessutom blir det en extra trygghet för kunden med kvalitetskontroll från en extern elektriker. Samarbetet har dessutom gett en positiv sidoeffekt.

– Båda företagen har uppskattat kvaliteten i våra monteringar vilket resulterat i att vi nu anlitas till fler och fler av deras nybyggnationer.

Läs mer på www.solivo.se

Snygga och prydliga installationer är en del av Solivos affärsidé.